Beauty Coffee

Kategória: Hírek
Vitálvár Kft.

Új kutatási eredmények igazolják a kollagén-peptid bőrregeneráló hatását

 Új kutatási eredmények igazolják a kollagén-peptid bőrregeneráló hatását

Új kutatási eredmények igazolják a kollagén-peptid bőrregeneráló hatását

A bioaktív kollagén peptidet® előállító cég kutatási eredményei szerint napi 2.5 gramm speciális kollagén peptides hatóanyag szájon át történő alkalmazása csökkenti a ráncokat és javítja a bőr kollagén szintézisét. A kollagén peptid ezen fajtája jelentősen csökkenti a ráncokat. A MAKKA® Beauty Coffee-ban megtalálható bioaktív kollagén peptides® szer szájon át történő szedése a szemkörnyéki ráncok hangsúlyos, statisztikai szempontból is releváns mértékű csökkenéséhez vezet.

Mindez a németországi University of Kiel legfrissebb tanulmányának eredménye, amely a Bioaktív Kollagén Peptidek (BCP) bőrre gyakorolt hatásait vizsgálta. A gyártó cég alelnöke, dr. Stephan Hausmanns szerint a szernek közvetlen hatása van a felhám-réteg extracelluláris forgalmára. „Mindezt egyértelműen jelzi a kollagén és az elasztin-szintézis jelentős növekedése, amely már 4 hét után statisztikailag is releváns ránccsökkenést hozott, az eredmények 8 hét után pedig még tovább javultak. A résztvevők határozottan fiatalabbnak tűntek a kezelést követően.”

A friss tanulmány remek kiegészítője a korábbi, a bőr rugalmasságát vizsgáló tanulmánynak. A két tanulmány együttesen szilárd tudományos alapot garantál az innovatív nutricionális kozmetikumok gyártása számára, amelyeket egyre nagyobb számban használnak a fogyasztók, hogy az egyéb, külsőleg alkalmazott szereket kiegészítsék, vagy éppen holisztikus megoldást keressenek a bőrápolásban.

A tanulmány a bioaktív kollagén peptidek® felhámban végbemenő kollagén - szintézisének és a ráncok csökkentésének sikerét volt hivatott bizonyítani. A kísérlet double -blind stílusban, placebo alkalmazásával zajlott: 114 db 45 - 65 év közötti nőt láttak el napi 2.5 gramm kollagén peptides termékkel, vagy ugyanennyi placebóval naponta egyszer 8 héten keresztül – minden csoportnak 57 megfigyelt tagja volt. A kezelés megkezdését megelőzően minden hölgyet alapos vizsgálatnak vetettek alá, ami a ráncokat illeti. A vizsgálatokat 4 és 8 hét kezelés után is megismételték, ugyanígy jártak el a kezelést követő 4 hetes regressziós fázist követően. Egy alcsoportot különítettek el egy olyan biopsziás mérésre, amely a bőr pro-kollagén I, elasztin és firbillin tartalmát vizsgálta a kezelést megelőzően, valamint 8 héttel a kezelés megkezdése után. Négyhetes kezelést követően a BCP-t kapó csoport tagjai esetében a ráncok 7.2 % -al csökkentek. Nyolchetes időszakot követően az eredmény még pozitívabb: 20.1%. Ami a teljes sikert illeti, összesen 49.9%-os ránccsökkenést tudott elérni a kísérlet. A legutolsó beszedést követő négy héttel (ez a 4 hetes regressziós fázis) a BCP csoportban még mindig jelentős volt a ráncok csökkenésének aránya (11.5 %). A bőr pro-kollagén I tartalma 65%-al, elasztin tartalma 18%-al, míg fibrillin tartalma 6%-al nőtt a nyolchetes kezelés végére.

A bioaktív kollagén peptidet tartalmazó MAKKA Beauty Coffee-t a www.vitalvar.hu oldalon rendelheted meg!

A tanulmányt a németországi University of Kiel Bőrgyógyászati Kara folytatta le.