Beauty Coffee

Kategória: Hírek
Vitálvár Kft.

Igazi szépség, belülről

Igazi szépség, belülről

Igazi szépség, belülről


A kollagén szervezetünk fontos alkotó eleme, mely biztosítja a sejtek és a szövetek rugalmasságát, vízmegtartó képességét. Azonban a kollagén mennyisége szervezetünkben idővel csökkeni kezd, így szükségünk van ennek pótlására. A kollagén-peptid tartalmú táplálkozási kozmetikumok elfogyasztása bizonyítottan jótékony hatással van körmünk, hajunk és bőrünk egészségére.

 


A bioaktív kollagén peptidet® előállító cég bejelentette, hogy immár tudományos kutatások is igazolják az általuk kifejlesztett speciális hatóanyagának emberi bőr élettani minőségére gyakorolt jótékony hatását. A kollagén peptid ezen fajtája, mely a MAKKA® Beauty Coffee-ban is megtalálható jelentősen növeli a bőr rugalmasságát.

 


A vállalat globális alelnöke, Hans-Ulrich Frech örömmel jelentette be, hogy a két új klinikai kutatás egyikét, amely bizonyítottan igazolja a hatóanyag pozitív hatását a bőr rugalmasságát illetően. „Ritka, hogy egy adott szer bőrre gyakorolt jótékony hatását ilyen magas szintű tudományos kutatás igazolja. Újabb mérföldkőhöz érkeztünk, ami a fogyasztóink természetes szerekkel való felruházását illeti, ezek a nutrikozmetikumok az életminőséget javítják. Arról nem is beszélve, hogy a termék tökéletesen beleillik a bioaktív kollagén peptidet® előállító cég szilárd tudományos alapokra építő filozófiába.”

 


A szóban forgó kutatást arra tervezték, hogy a speciális, a MAKKA® Beauty Coffee-ban is megtalálható kollagén peptideknek a bőrre gyakorolt biofizikai paramétereit mérje a bőr öregedésével összefüggésben. A kutatás double-blind típusú és placebót használó, 69 db 35-55 év közötti nőt vetett be, akik véletlenszerű kiválasztás alapjánkaptak 2.5 gramm vagy 5 gramm hatóanyagot, vagy ugyanennyi placebót naponta egyszer, 8 héten keresztül. Minden vizsgált csoport 23 főből állt. A bőr rugalmasságát, nedvességtartalmát, a felhám vízveszteségét és a bőr keménységét objektív vizsgálatokkal mérték fel a termék első alkalmazása előtt, majd a rendszeres szedését követő 4 illetve 8 hetet követően. Az elsődleges figyelmet érdemlő bőr rugalmassági tényező a kollagén peptides hatóanyag utolsó beszedését követő négyhetes időszak utáni kontroll vizsgálaton is megfigyelésre került (egy négyhetes regressziós fázist követően).

 


Konklúzióként elmondhatjuk, hogy a bőr rugalmassága mindkét hatóanyagot szedő csoportban statisztikailag is releváns mértékben nőtt a placebót fogyasztókhoz viszonyítva. A négyhetes kontroll vizsgálatot követően az idősebb nők esetében statisztikailag is releváns mértékű rugalmasságtartalom növekedését tapasztalták. Ami a bőr nedvességtartalmát vagy kipárolgását illeti, az alcsoportban végbemenő elemzésben a kollagén peptides kezelés pozitív hatása figyelhető meg.

 


A tanulmányt a University of Kiel Bőrgyógyászati Kara, a Collagen Research Institute of Kiel, a hamburgi Skin Investigation and Technology és a Department of Cell and Developmental Biology, valamint a brazíliai Sao Paolo-i Egyetem intézete, az Institute of Biomedical Sciences végezte. A tanulmányt 2013. augusztus 14-én a Skin Pharmacology and Physiology publikálta.