Beauty Coffee

Kategória: Hírek
Vitálvár Kft.

Tudja mi az a 'Nutricosmetics'?

Tudja mi az a 'Nutricosmetics'?

Nutricosmetics

Tudja mi az a 'Nutricosmetics'?

Nutricosmetics (=táplálkozási kozmetikumok) olyan táplálék-kiegészítőket takar, amelyek támogatják a bőr szerkezetét és rugalmasságát. Sok mikro tápanyag rendelkezik ezzel a hatással. Például a C-vitamin erős antioxidánsként csökkenti a bőrben a szabad gyökök jelenlétét. Más mikrotápanyagok például egyes omega -3 zsírsavak, vagy karotinok illetve flavonoidok védik a bőrt a káros hatásoktól, valamint az ultraibolya sugárzástól. Utóbbi felel a ráncok kialakulásáért és a bőr gyorsabb öregedéséért.

Az egyik úttörő ezen a területen, a svéd biokémikus Ake Dahlgren. Sokan tekintik a "belső bőrápolók atyjának ". Ő találta fel a világ első Nutricosmetic-ét, az 1980-as úgynevezett Imedeen. Az 1990-es évek óta a nutricosmetics-ek érékesítése drasztikusan megemelkedett. Napjainkban több mint 1 milliárd dolláros bevételt hoznak évente.

A bőr megjelenését ( pl. hogy hány évesnek nézünk ki) számos tényező befolyásolja. Többek között a genetika , a környezeti hatások, a hormonális változások és a metabolikus folyamatok . Ma már tudjuk, ezek kombinációja vezet a bőr szerkezetének drasztikus megváltozásához. Ugyanakkor az életmód gyorsíthatja vagy késleltetheti , hogy mennyire fitt és fiatalos a megjelenése valakinek (ide értve a bőr állapotát).

A technológiai fejlődés és a megsokasodott klinikai vizsgálatok sokat lendítettek a piacon az elmúlt évtizedben. A Nutricosmetics (=táplálkozási kozmetikumok) orális alapú természetes egészségügyi termékek, melyek célzott tápanyagokat tartalmazó kevert elixírek és antioxidánsok. Felhasználásuk szerint lehetnek megelőző hatásúak, vagy kezelésre, kúrára is használhatják őket egy konkrét bőr, haj , köröm probléma esetén.

A már említett svéd biokémikus Ake Dahlgren , aki elindította az első ilyen termék. Azt hangoztatta, hogy a bőr sejtek képesek elraktározni tápanyagokat ( biológiai hozzáférhetőséggel ) , ezáltal javítva a bőr külső megjelenését . A jelmondata ez volt : " A szép bőr belül kezdődik ."

Sokan szkeptikusak voltak az ilyen következtetésekkel szemben, és inkább egy hangzatos marketing trükköt sejtettek a Nutricosmetics mögött. Ugyanakkor az elmúlt 10 évben előre haladott gyártási technológiák és a növekvő klinikai adatok kellő bizonyítékkal szolgálnak a Nutricosmetics (=táplálkozási kozmetikumok) hatékonyságát illetően. A közelmúltban nagyfokú fellendülés volt a táplálkozási- szépségápolási piacán Észak-Amerikában.

Eltérően a megszokott étrend kiegészítő termékektől a Nutricosmetics (=táplálkozási kozmetikumok) ma sokféle formában valósulhat meg, beleértve a kávék, italok, porok vagy funkcionális élelmiszerek ( szemben a hagyományos kapszulával ). Bár a fogyasztók nagyobb bizalommal rendelkeznek egy kapszula hatékonyságával szemben, mégis a funkcionális élelmiszerek népszerűségének növekedésére lehet számítani, mert a rohanó életvitelünk mellett kényelmesebben magunkhoz vehetők.

Próbáld ki a bioaktív kollagén peptidet tartalmazó MAKKA Beauty Kávét!